Η Askada Farm ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2013 αναπτύσσοντας την καλλιέργειά της σε μια έκταση 25 στρεμμάτων, με το πρώτο λανσάρισμα ξηρού σύκου σε craft οικολογική συσκευασία να πραγματοποιείται το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

«Συσκευάζουμε τα σύκα μας σε κενό αέρος ωστόσο κάθε συσκευασία περιέχει ένα φύλλο δάφνης, ακολουθώντας την «συνταγή» από το παρελθόν που επιλέξαμε να κρατήσουμε. Θέλουμε το τελικό προϊόν να αντικατοπτρίζει την σύνδεση με την παράδοση που διατηρούμε σε όλη την διαδικασία παραγωγής μας»

«Συλλέγουμε με προσοχή τα ώριμα σύκα με το χέρι και ακολουθώντας το παραδοσιακό τρόπο κόβουμε το μικρό μίσχο και μετά κόβουμε κάθε σύκο στη μέση. Η αποξήρανση γίνεται με φυσικό τρόπο με τα σύκα να στεγνώνουν με το φως του ήλιου για περίπου τέσσερις μέρες. Όταν έχουν αποξηραθεί πλήρως ενώνουμε δύο σύκα ίδιου μεγέθους πιέζοντας τα μαζί. Αυτή η ένωση, το «ζευγάρωμα» των δύο αποξηραμένων σύκων στην διάλεκτο της Κύμης λέγεται Ασκάδα και αυτό επιλέξαμε να γίνει και η επωνυμία της φάρμας μας» «Η Κύμη είναι το μοναδικό μέρος που ευδοκιμεί η συγκεκριμένη ποικιλία συκών με λεπτή φλοίδα και μοναδική γεύση. Η περιορισμένη γεωγραφική παραγωγική παρουσία της ποικιλίας αποτελεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.

Δεν βρέθηκε κανένα προϊόν που να ταιριάζει με την επιλογή σας.